Choose language

Toezicht-
rapportages

Bespaar tijd en inzet en bescherm de reputatie van uw organisatie met de geavanceerde rapportagetechnologie van Visma.

Advanced 1, Banner Element 05 - Mobile Advanced 1, Banner Element 05 - Desktop

Betrouwbare en nauwkeurige rapportages

Rapporteren is tijdrovend en duur, en als het niet goed gaat of onvolledig gebeurt, riskeren organisaties nog hogere kosten en reputatieverlies. Daarbij komt dat de kosten voor rapportage jaar na jaar stijgen.

Visma Connect loopt voorop in deze branche en werkt al sinds 2006 voor overheden, toezichthouders en bedrijven. Visma Connect zorgt voor nauwkeurige, correcte en tijdige rapportages en het veilig en vertrouwd delen van belangrijke en waardevolle informatie.

4x3-high-quality-data

Nauwkeurigheid en consistentie van gegevens

Nauwkeurigheid en consistentie van gegevens zijn cruciaal bij toezichtrapportages. Onze oplossing voor informatie-uitwisseling, SureSync, zorgt ervoor dat de ingediende informatie nauwkeurig, betrouwbaar en in lijn is met de regelgevende normen.

4x3-reduce-reporting-burden

Stroomlijn het
rapportageproces

Naarmate de eisen van regelgeving complexer worden, neemt de behoefte aan automatisering toe. SureSync stroomlijnt het rapportageproces, verbetert de efficiëntie en vermindert het risico op fouten die gepaard gaan met handmatige gegevensinvoer.

4x3-data-quality

Audit trail en
vertrouwelijkheid

Toezichtrapportages vereisen vaak een audit trail waarin wordt gedocumenteerd hoe de gegevens zijn verzameld, gevalideerd en gerapporteerd. Deze traceerbaarheid is essentieel voor transparantie en betrouwbaarheid. SureSync biedt uitgebreide beveiliging om ongeoorloofde toegang tot gegevens te voorkomen.

Toezichtrapportages

Bespaar tijd en inzet en bescherm de reputatie van uw organisatie

Visma Connect is de leider op het gebied van veilige en betrouwbare informatie-uitwisseling.

stockimage-12

Voor wie is het?

  • Overheidsinstanties en toezichthouders die toezicht houden op sectoren of bedrijfstakken en gestructureerde, bruikbare en vergelijkbare gegevens nodig hebben die eenvoudig te verwerken zijn.
  • Organisaties in de financiële sector, die gelijke tred willen houden met steeds toenemende wet- en regelgeving en de steeds strengere eisen van toezichthouders.
  • Zorginstellingen hebben een enorme administratieve last. Toezichthouders, verzekeraars en ministeries eisen management-, financiële en kwaliteitsinformatie. Automatisering en standaardisatie zijn de enige antwoorden.
  • Andere organisaties die informatie verstrekken aan meerdere partijen en dit proces willen automatiseren en standaardiseren.

Oplossingen voor toezichtrapportages

SureSync

SureSync

SureSync is dé oplossing voor de naadloze en geautomatiseerde uitwisseling van informatie tussen organisaties of binnen ketens.

Portals

Portals

Onze portals zijn de oplossing voor elke organisatie die gestructureerde informatie uitvraagt bij meerdere partijen

Taxonomies

Taxonomieën

Taxonomieën zijn waardevol voor elke organisatie die grote hoeveelheden informatie verwerkt en ontvangt.

ColumnImage 04

Validatie

XBRLValidPro is een state-of-the-art XBRL validating processor die gestandaardiseerde gegevensuitwisseling mogelijk maakt en rapportages correct valideert.

Nog vragen?

Hiernaast de antwoorden op sommige van de meest gestelde vragen.

Net zoals we een gemeenschappelijke taal gebruiken om met andere mensen te communiceren, hebben bedrijven en toezichthouders een gestandaardiseerde manier nodig om dezelfde taal te gebruiken bij het uitwisselen van financiële en zakelijke informatie. Het gebruik van een gestandaardiseerde taal om informatie uit te wisselen is essentieel om compatibiliteit en begrip tussen alle deelnemers te garanderen.

Lees verder

De EU heeft als een van de zes topprioriteiten 'A Europe fit for the digital age'. Digitale technologie verandert het leven van mensen en het functioneren van bedrijven. De digitale strategie van de EU heeft als doel om deze transformatie ten goede te laten komen aan mensen en bedrijven, en tegelijkertijd bij te dragen aan het streven naar een klimaatneutraal Europa tegen 2050.

Onderdeel van deze strategie is een omvangrijk pakket aan wetgeving waaronder de Data Governance Act, de Data Act, de AI act en de Open Data Directive. Al deze wetten hebben grote invloed op de manier waarop we data delen met elkaar. 

Daarnaast stellen burgers en bedrijven steeds hogere eisen aan privacy en gegevensbescherming. 

Iedere organisatie kan baat hebben bij gestructureerde informatie-uitwisseling. Van overheidsinstellingen die samenwerken in ketens, tot toezichthouders die informatie opvragen bij bedrijven en branches, en bedrijven die informatie van afdelingen en vestigingen willen consolideren. Neem contact op om te ontdekken hoe we jouw organisatie kunnen helpen.

Neem gerust contact op

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze experts horen graag van je en willen je helpen om je zakelijke leven gemakkelijker te maken.