Choose language

Taxonomieën

Gestructureerde, uniforme en bruikbare informatie

Elke organisatie hanteert zijn eigen termen en definities, zelfs voor algemene begrippen. Om te komen tot gestandaardiseerde, vergelijkbare rapportages en eenduidige gegevensuitwisseling gebruiken we taxonomieën. Deze bevatten rapportagerichtlijnen en een woordenboek met begrippen. .

Advanced 3, Banner Element - Mobile v2 Advanced 3, Banner Element - Desktop

Wat doet Visma Connect voor u?

Dankzij taxonomieën bent u in staat om uniforme jaarrekeningen te deponeren bij de Kamer van Koophandel. U kunt er ook betrouwbare en vergelijkbare duurzaamheidsrapportages mee opstellen

Deze taxonomieën worden ontwikkeld op basis van de openbare XBRL-standaard (eXtensible Business Reporting Language), om het delen van bedrijfsmatige informatie op een gestructureerde wijze mogelijk te maken.

4x3-data-quality

Ontwikkeling en beheer

Volledige end-to-end ontwikkeling en beheer van taxonomieën: van functionele analyse tot en met publicatie.

4x3-better-comparability

Nederlandse Taxonomie

Ontwikkeling van taxonomieën volgens de afspraken van de Nederlandse Taxonomie (NT). Deze ontwikkeling en publicatie vindt in drie fasen plaats: alfa, bèta en definitief.

4x3-reduce-reporting-burden

Oplossingen op maat

We bieden een volledig automatische system-to-system oplossing of een praktisch invoerportaal. Dit is zeer handig wanneer u gegevens ontvangt van organisaties die minder vaak rapporteren of dat nog handmatig doen.

stockimage-6

Welke expertise brengt Visma Connect in?

 • Uitgebreide kennis van wetgeving, jaarverslaggeving, XBRL, modellering en semantiek
 • Onze business consultants kunnen u helpen bij het opstellen van de Business Case
 • Procesanalisten om te ondersteunen bij procesanalyse en definitie-activiteiten: voor functionele gegevensspecificatie en proces-specifieke kenmerken van gegevens
stockimage-23

Wat maakt Visma Connect uniek?

 • Unieke zelfontwikkelde XBRL-tooling met uitgebreide en professionele taxonomie-editor voor de ontwikkeling en het beheer van taxonomieën
 • XBRLValidPro: onze volledig gecertificeerde validator voor XBRL
 • Publicatie van de taxonomie onder de Nederlandse Taxonomie (NT)
 • Automatisch aanmaken van op taxonomie gebaseerde opstelportalen. Deze ‘ademen mee’ met veranderingen in de taxonomie. Handmatig onderhoud van portalen bij taxonomiewijzigingen is dus niet nodig. Hierdoor kunt u al na enkele dagen, of zelfs uren, al publiceren.
 • Onze XBRLValidPro validator is een van weinige validators ter wereld die voor alle XBRL-modules is gecertificeerd door XBRL International
 • Semantische kennis én XBRL-kennis onder één dak
 • Visma Connect participeert in het bestuur van XBRL Nederland en de XBRL Standards Board (XSB). We nemen deel aan werkgroepen van XBRL International en XBRL Nederland. Ook zijn we officieel deelnemer van XBRL Europe.
 • Visma Connect ontwikkelt taxonomieën voor onder meer Logius, zijnde de taxonomieën voor SBR-wonen (Aedes Benchmark, de Prognose informatie (dPi), de Verantwoordingsinformatie (dVi), Kamer van Koophandel, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SBR Nexus (zoals de AGT, FT, SBV, KYC, VT).
Aimee Latuheru

Aimée Latuheru beantwoordt vragen over

Het gebruik van Taxonomieën in duurzaamheids- rapportages

Iedereen die weleens informatie heeft verzameld om een duurzaamheidsverslag op te stellen, weet dat het een intensief proces is. Sommige bedrijven beginnen er niet eens aan, deels omdat het lastig en arbeidsintensief is.

Maar, dankzij de Europese Richtlijn inzake niet-financiële verslaglegging - die in 2018 van kracht werd - en gezien de groeiende aandacht voor klimaatverandering, is het niet langer mogelijk je te onttrekken aan het rapporteren over je duurzaamheidsdoelen en prestaties. 

Neem gerust contact op

Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Onze experts horen graag van je en willen je helpen om je zakelijke leven gemakkelijker te maken.

Wat onze klanten zeggen

Bij Visma Connect zijn we er trots op om voorop te lopen in informatie-uitwisseling. Lees hier wat een aantal van onze gewaardeerde partners over ons te zeggen hebben:

 1. Rene van der Meij
  Visma Connect is al jaren onze betrouwbare leverancier op het gebied van taxonomiemodellering. Door hun commitment, opgebouwde expertise en de korte lijnen tijdens het ontwikkelproces zijn we in staat om snel tot de goede uitvragen te komen voor onze bancaire ketens.

  René van der Meij

  CTO SBR Nexus

 2. Dimitri op de beeck
  Ik leerde Visma Connect B.V. afgelopen maanden beter kennen.Ze bouwden in een mum van tijd een connectie tussen #ionbiz en Twinfield. Hiermee helpen we McCoy om hun boekhouding in sync te houden met de operationele verkoop. Zeer blij met de samenwerking.

  Dimitri op de Beeck

  Managing director ionBIZ

 3. René Houwen
  Vanuit de aanbesteding was ZIN op zoek naar een proactieve leverancier die ZIN begeleidt en adviseert bij de opbouw en uitwerking van verbeteringen van de applicaties, en dat via een partnership wil vormgeven ipv via klant-leverancier relatie . Dit omvat onder anderen de doorontwikkeling en toepassen van innovaties binnen programma KIK- V en met name de KIK-Starter en de diverse producten van iStandaarden. In Visma connect hebben we deze innovatieve partner gevonden en bouwen we samen aan een betere toekomst voor de zorg in Nederland.

  René Houwen

  Projectleider Data & Techniek